Štedrá večera

Diochi menu na vianočnú večeru. Na štedrovečerné menu, ktoré si vychutnáte so svojimi blízkymi sme pre vás pripravili výbornú tresku v mandliach, delikátnu chlpatú chobotnicu a výborný bavorský šalát.
- Prep Time50 min
- Cook Time50 min
- Total Time1 hr 40 min
- Cost per Serving4
Ingrediencie
Treska v mandliach
- 200 g strúhanky
- 200 g mletých mandlí
- 3 vajíčka
- 200g hladkej múky
- štipku soli
- 800 g tresky bez kože
- 1-2 PL slnečnicového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
Chlpatá chobotnica
- 400 g uvarenej chobotnice
- 200 g strúhanky
- 20 g tenkých rezancov
- 200 g múky
- 2 vajíčka
- 1 – 2 PL slnečnicového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
Bavorský šalát
- 1 kg zemiakov
- guľôčky čierneho korenia
- 300 g čerstvej uhorky
- 150 g cibule
- vodu
- štipku mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžičky soli
- 2 PL plnotučnej horčice
- štipku soli
- 100 ml Kráľovského octu Biocer
- 1 PL medu
- 1 PL kryštálového cukru
Na dozdobenie
- cherry paradajky
- zväzok pažítky
- jarná cibuľka
Kategória
Hlavné jedlá
Príprava tresky v mandliach
1. Na tresku v mandliach si najskôr pripravíme trojobal. Do jednej misky nasypeme múku, do druhej misky rozbijeme vajíčka a vyšľaháme ich vidličkou.
2. Do tretej misky nasypeme strúhanku, mleté mandle, soľ a dôkladne premiešame.
3. Filety tresky osolíme, obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhankovej zmesi.
4. Na panvici rozpálime olej, pridáme 2 ošúpané strúčiky cesnaku a tresku dozlatista opražíme z oboch strán.
Príprava chlpatej chobotnice
1. Na chlpatú chobotnicu, ju vcelku uvaríme a nakrájame na kúsky. Pripravíme si trojobal.
2. Do jednej misky nasypeme múku, do druhej strúhanku a rozdrvené rezance a dotretej vajíčka, ktoré vyšľaháme vidličkou.
3. Chobotnicu osolíme, obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhankovej zmesi.
4. Na panvici rozpálime olej, pridáme ošúpané strúčiky cesnaku a chobotnicu vyprážame rovnomerne dozlatista z obidvoch strán.
Príprava bavorského šalátu
1. Na bavorský šalát zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme do okorenenej vody a uvaríme domäkka.
2. Uhorku najemno nastrúhame. Cibuľu nadrobno nakrájame.
3. Pripravíme si zálievku. Do hrnca nalejeme asi 150 ml vody, pridáme mleté čierne korenie, soľ, cukor, Kráľovský ocot Biocer, med a premiešame, necháme prejsť varom.
4. Uvarené zemiaky preložíme do misy, pridáme nastrúhanú uhorku, olej a zalejeme pripravenou zálievkou. Dôkladne premiešame.
5. Na tanier naaranžujeme bavorský zemiakový šalát, pridáme chlpatú chobotnicu a tresku v mandliach. Dozdobíme cherry paradajkami, nasekanou pažítkou a jarnou cibuľkou.
Video k receptu
Produkty
-
BIOCER – kráľovský ocot
dobré trávenie, správny metabolizmus, detoxikácia 16,10€• dobré trávenie, správny metabolizmus, detoxikácia
• Kráľovský ocot vyrobený z červeného vína s výťažkami zo 17-tich bylín a sibírskej huby Čagy
• má červenú granátovú farbu a vynikajúcu chuť, pre ktorú si ho zamiluje každý milovník špecialít
• Čaga – ryšavec šikmý – sa v tradičnej čínskej medicíne využíva na silnú imunitu, harmonizáciu tráviaceho a nervového systému, uvoľnenie stresu
• estragón podporuje normálnu chuť do jedla
• vhodný nápoj pri redukčných diétach a detoxikácii organizmu