Recepty

Štedrá večera

Štedrá večera

Diochi menu na vianočnú večeru. Na štedrovečerné menu, ktoré si vychutnáte so svojimi blízkymi sme pre vás pripravili výbornú tresku v mandliach, delikátnu chlpatú chobotnicu a výborný bavorský šalát.

  • Čas prípravy50 min
  • Čas varenia50 min
  • Celkový čas1 h 40 min
  • Počet porcií4
  • Kuchyňa
    • Slovenská

Ingrediencie

Treska v mandliach

  • 200 g strúhanky
  • 200 g mletých mandlí
  • 3 vajíčka
  • 200g hladkej múky
  • štipku soli
  • 800 g tresky bez kože
  • 1-2 PL slnečnicového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku

Chlpatá chobotnica

  • 400 g uvarenej chobotnice
  • 200 g strúhanky
  • 20 g tenkých rezancov
  • 200 g múky
  • 2 vajíčka
  • 1 – 2 PL slnečnicového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku

Bavorský šalát

  • 1 kg zemiakov
  • guľôčky čierneho korenia
  • 300 g čerstvej uhorky
  • 150 g cibule
  • vodu
  • štipku mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 PL plnotučnej horčice
  • štipku soli
  • 100 ml Kráľovského octu Biocer
  • 1 PL medu
  • 1 PL kryštálového cukru

Na dozdobenie

  • cherry paradajky
  • zväzok pažítky
  • jarná cibuľka

Kategória

Hlavné jedlá

1

Príprava tresky v mandliach

1. Na tresku v mandliach si najskôr pripravíme trojobal. Do jednej misky nasypeme múku, do druhej misky rozbijeme vajíčka a vyšľaháme ich vidličkou.

2. Do tretej misky nasypeme strúhanku, mleté mandle, soľ a dôkladne premiešame.

3. Filety tresky osolíme, obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhankovej zmesi.

4. Na panvici rozpálime olej, pridáme 2 ošúpané strúčiky cesnaku a tresku dozlatista opražíme z oboch strán.

 

2

Príprava chlpatej chobotnice

1. Na chlpatú chobotnicu, ju vcelku uvaríme a nakrájame na kúsky. Pripravíme si trojobal.

2. Do jednej misky nasypeme múku, do druhej strúhanku a rozdrvené rezance a dotretej vajíčka, ktoré vyšľaháme vidličkou.

3. Chobotnicu osolíme, obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhankovej zmesi.

4. Na panvici rozpálime olej, pridáme ošúpané strúčiky cesnaku a chobotnicu vyprážame rovnomerne dozlatista z obidvoch strán.

 

3

Príprava bavorského šalátu

1. Na bavorský šalát zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme do okorenenej vody a uvaríme domäkka.

2. Uhorku najemno nastrúhame. Cibuľu nadrobno nakrájame.

3. Pripravíme si zálievku. Do hrnca nalejeme asi 150 ml vody, pridáme mleté čierne korenie, soľ, cukor, Kráľovský ocot Biocer, med a premiešame, necháme prejsť varom.

4. Uvarené zemiaky preložíme do misy, pridáme nastrúhanú uhorku, olej a zalejeme pripravenou zálievkou. Dôkladne premiešame.

5. Na tanier naaranžujeme bavorský zemiakový šalát, pridáme chlpatú chobotnicu a tresku v mandliach. Dozdobíme cherry paradajkami, nasekanou pažítkou a jarnou cibuľkou.

 

4

Video k receptu

Produkty

  • BIOCER

    dobré trávenie, správny metabolizmus, detoxikácia 16,10

    dobré trávenie, správny metabolizmus, detoxikácia

    • Kráľovský ocot vyrobený z červeného vína s výťažkami zo 17-tich bylín a sibírskej huby Čagy
    • má červenú granátovú farbu a vynikajúcu chuť, pre ktorú si ho zamiluje každý milovník špecialít
    • Čaga – ryšavec šikmý – sa v tradičnej čínskej medicíne využíva na silnú imunitu, harmonizáciu tráviaceho a nervového systému, uvoľnenie stresu
    • estragón podporuje normálnu chuť do jedla
    • koriander napomáha vstrebávaniu toxínov a udržiavaniu rovnováhy plynov v tráviacom trakte
    • citrónová tráva priaznivo pôsobí na detoxikáciu, plesne, baktérie
    • alojzia trojlistá je vhodná pri strese aj migréne, upokojuje nervový systém a trávenie
    • vhodný nápoj pri redukčných diétach a detoxikácii organizmu

V košíku nie sú žiadne produkty.