Recepty

Treska na modro

Treska na modro

Pripravte si spolu s nami výborný sviatočný recept tresku na modro so zemiakmi na smotane.

  • Čas prípravy35 min
  • Čas varenia30 min
  • Celkový čas1 h 5 min
  • Počet porcií4
  • Kuchyňa
    • Slovenská

Ingrediencie

Treska na modro

  • 800 g tresky
  • 100 g petržlenu
  • 100 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 100 ml Kráľovského octu Biocer
  • pár guľôčok celého čierneho korenia
  • 1 lyžička medu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL soli
  • 1 PL kryštálového cukru

Zemiaky na smotane

  • 1 kg zemiakov
  • 125 g masla
  • pár guľôčok čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • 200 ml smotany
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • zväzok pažítky

Na dozdobenie

  • hráškové klíčky

Kategória

Hlavné jedlá

1

Príprava tresky

1. Petržlen, mrkvu, zeler, umyjeme ošúpeme a nakrájame na pásiky.

2. Do hrnca nalejeme asi 300 ml vody, nasypeme nakrájanú zeleninu. Pridáme Kráľovský ocot Biocer, celé čierne korenie, bobkový list, med a varíme na miernom ohni za občasného miešania asi 7 minút.

3. Tresku nakrájame na porcie a necháme chvíľu postáť.

4. Strúčiky cesnaku ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Pridáme ich k variacej sa zelenine, dochutíme soľou a cukrom.

5. Nakoniec pridáme tresku a varíme asi 5 minút, odstavíme z ohňa a tresku necháme v prikrytom hrnci postáť ešte ďalších 5 minút.

 

2

Príprava zemiakov

1. Maslo vyložíme z chladničky.

2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.

3. Do hrnca nalejeme asi 300 ml vody, pridáme zemiaky, čierne celé korenie, bobkový list, smotanu, maslo, mleté čierne korenie. Uvaríme domäkka.

4. Pažítku nasekáme nadrobno a primiešame k hotovým zemiakom.

5. Na tanier naservírujeme najskôr zemiaky, potom tresku so zeleninou a dozdobíme hráškovými klíčkami.

 

3

Video k receptu

Produkty

  • BIOCER

    dobré trávenie, správny metabolizmus, detoxikácia 16,10

    dobré trávenie, správny metabolizmus, detoxikácia

    • Kráľovský ocot vyrobený z červeného vína s výťažkami zo 17-tich bylín a sibírskej huby Čagy
    • má červenú granátovú farbu a vynikajúcu chuť, pre ktorú si ho zamiluje každý milovník špecialít
    • Čaga – ryšavec šikmý – sa v tradičnej čínskej medicíne využíva na silnú imunitu, harmonizáciu tráviaceho a nervového systému, uvoľnenie stresu
    • estragón podporuje normálnu chuť do jedla
    • koriander napomáha vstrebávaniu toxínov a udržiavaniu rovnováhy plynov v tráviacom trakte
    • citrónová tráva priaznivo pôsobí na detoxikáciu, plesne, baktérie
    • alojzia trojlistá je vhodná pri strese aj migréne, upokojuje nervový systém a trávenie
    • vhodný nápoj pri redukčných diétach a detoxikácii organizmu
Ohodnoť recept
Odosielam
Hodnotenie
5 (1 hlas)

V košíku nie sú žiadne produkty.